Τι είναι η Φυσική Ευεξία;

Print
What_Is_Physical_Fitness

Η διαφορά μεταξύ δραστηριότητας και άσκησης

Με απλά λόγια, η φυσική δραστηριότητα είναι η κίνηση του σώματος που εμπεριέχει τη σύσπαση των μυών. Όλες οι δραστηριότητες που κάνουμε μέσα στην ημέρα και εμπεριέχουν κίνηση, όπως το περπάτημα, η άρση βαρών, το καθάρισμα και η κηπουρική, αποτελούν παραδείγματα φυσικής δραστηριότητας. Οι περισσότεροι άνθρωποι πραγματοποιούν τουλάχιστον μερικές από τις φυσικές δραστηριότητες καθημερινά χωρίς να το συνειδητοποιούν. Για παράδειγμα, το μαγείρεμα ή η αποστολή μίας επιστολής στο ταχυδρομείο απαιτεί μία βασική κίνηση.

Πιθανόν να το βρείτε ενδιαφέρον να καταγράψετε μία νοητή λίστα  από μερικές από τις φυσικές δραστηριότητες που πραγματοποιείτε καθημερινά χωρίς συνήθως να το αντιλαμβάνεστε. Ίσως να εκπλαγείτε από το πόσο μεγάλη ή πόσο σύντομη είναι η λίστα σας.

Άσκηση

Η άσκηση είναι μία συγκεκριμένη μορφή φυσικής δραστηριότητας που έχει σχεδιστεί, έχει σκοπό και εκτελείται με την πρόθεση απόκτησης συγκεκριμένων μεταβολών στο σώμα, όπως ενδυνάμωση μυϊκής μάζας, αύξηση ευελιξίας ή καρδιαγγειακής λειτουργίας. Ο χωρός, το κολύμπι, η ποδηλασία και το τρέξιμο είναι παραδείγματα άσκησης.

Αθλήστε ή είστε δραστήριος;

Υπάρχει μία λεπτή γραμμή ανάμεσα σε αυτές τις δύο έννοιες, άρα ο καλύτερος τρόπος να καθορίσετε εάν είστε δραστήριος ή αθλήστε είναι να κάνετε το παρακάτω τεστ.

 • Εάν μπορείτε να μιλήσετε εύκολα ενώ πραγματοποιείτε μία δραστηριότητα , απλά είστε δραστήριος.
 • Εάν δυσκολεύεστε να συνομιλήσετε και δεν έχετε αναπνοή, τότε αθλήστε.

Έχει να κάνει με την ένταση της δραστηριότητας που θα καθορίσει να οφέλη υγείας που θε κερδίσετε από την δραστηριότητα.

Αναζητήστε αυτά τα τέσσερα συστατικά φυσικής ευεξίας και θα κατανοήσετε γιατί η γυμναστική είναι τόσο σημαντική όσο το να είστε φυσικά δραστήριος:

 • Καρδιοαναπνευστική αντοχή
 • Μυϊκή δύναμη
 • Μυϊκή αντοχή
 • Ευελιξία

Παρόλο που είναι πιθανό να αναγνωρίσετε όλα αυτά τα συστατικά ευεξίας σε έναν φυσικά δραστήριο τρόπο ζωής, ένα πρόγραμμα γυμναστικής μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε ακόμη καλύτερα οφέλη.

Πως να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα άσκησης

Αυξάνοντας την ποσότητα της φυσικής δραστηριότητας στη καθημερινή σας ζωή είναι ο ιδανικός τρόπος να ξεκινήσετε το μονοπάτι προς έναν πιο υγιή, ευτυχισμένο και γεμάτο ενέργεια εαυτό. Αλλά εάν πραγματικά επιθυμείτε να αυξήσετε την ευεξία σας, θα χρειαστεί να ενσωματώσετε δομημένες πιο έντονες ασκήσεις στο πρόγραμμά σας για λίγες ημέρες την εβδομάδα.

Το σημαντικό για να έχετε μία υγιής, δραστήρια ζωή είναι να αντιμετωπίζεται τη κάθε ημέρα ξεχωριστά. Και να προσπαθείτε να επιλέγετε δραστηριότητες που πραγματικά απολαμβάνετε. Με τον καιρό, μπορείτε να αυξήσετε την ένταση και ίσως και την διάρκεια. Να θυμάστε ότι το σώμα σας είναι μοναδικό και κατανοεί τις ανάγκες της υγείας σας (κι όχι τις ανάγκες του γείτονα) , θα σας κρατήσει στο σωστό δρόμο ως προς την απόκτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Η Samantha Clayton, AFAA, ISSA – Vice President, Worldwide Sports Performance και Fitness στην Herbalife Nutrition

Χρησιμοποιείτε τα προϊόντα της Herbalife ως μέρος μίας ισορροπημένης και ποικίλης διατροφής και ενός δραστήριου τρόπου ζωής. Δείτε τις συσκευασίες για οδηγίες χρήσης και μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη δόση. Κρατήστε τα προϊόντα μακριά απο παιδιά.

© Herbalife International of America, Inc.
Δεν επιτρέπεται η ολική ή μερική αναπαραγωγή της συγκεκριμένης σελίδας χωρίς προηγούμενη έγκριση. Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όλα τα εμπορικά σήματα και οι εικόνες των προϊόντων που παρουσιάζονται σε αυτή την ηλεκτρονική διεύθυνση αποτελούν ιδιοκτησία της Herbalife International Inc.

Η Herbalife έχει υπογράψει τον Κώδικα Επαγγελματικής Συμπεριφοράς του Συνδέσμου Εταιρειών Απευθείας Πωλήσεων και αποτελεί υπερήφανο Μέλος του:

 • Εμπορικο Και Βιομηχανικο Επιμελητηριο Αθηνων
 • Σύνδεσμος Εταιριών Απευθείας Πωλήσεων
 • FSE
 • IADSA
 • SELDIA
 • WFDSA
el-GR | 20/1/2019 8:01:00 μμ | NAMP2HLASPX01