Διαλειμματική άσκηση για κάθε επίπεδο φυσικής κατάστασης

Print
Διαλειμματική άσκηση για όλους

Κάψτε θερμίδες κατά τη διάρκεια κάθε προπόνησης βλέποντας το ρολόι και αλλάξτε το επίπεδο έντασης! Η διαλειμματική άσκηση δεν είναι μόνο για προχωρημένους αθλητές, μπορούν να κάνουν και οι αρχάριοι. Συνεχίστε την ανάγνωση για να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τη διαλειμματική άσκηση για να επιτύχετε καλύτερα αποτελέσματα και μάθετε διάφορους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε το χρονοδιάγραμμα προς όφελός σας.

Η διαλειμματική άσκηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέρος ενός προγράμματος γυμναστικής για τη βελτίωση του επιπέδου δραστηριότητας, και είναι μια χρήσιμη μέθοδος άσκησης για την καύση θερμίδων σε υψηλότερο ποσοστό. Η κοινή παρανόηση αναφορικά με τη διαλειμματική άσκηση είναι ότι αφορά μόνο τους προχωρημένους αθλούμενους. Είμαι εδώ για να σας πω ότι αυτό μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Η διαλειμματική άσκηση είναι ιδανική για τις ημέρες που δεν έχετε πολύ χρόνο να γυμναστείτε, ή για τις μέρες που θέλετε να αυξήσετε τόσο την ένταση όσο και την καύση θερμίδων.

Τι είναι η διαλειμματική άσκηση;

Η διαλειμματική άσκηση είναι μία μέθοδος άσκησης η οποία περιλαμβάνει τη χρήση ποικίλων χρονικών διαστημάτων αλλά και επιπέδου έντασης για να ωθήσει το σώμα σας στη χρήση πολλαπλών ενεργειακών συστημάτων.

Γιατί να κάνω διαλειμματική άσκηση;

Χρησιμοποιώντας το χρόνο και την ένταση της άσκησης καταφέρνετε να χειραγωγήσετε την άνοδο ή την πτώση της, σε συνδυασμό με τους καρδιακούς παλμούς, ενθαρρύνοντας το σώμα σας να χρησιμοποιεί διαφορετικές πηγές ενέργειας προκειμένου να ανταπεξέλθει στην άσκηση. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη απόδοσή σας αλλά και συνολικά στη φυσική σας κατάσταση.

Πως μπορώ να εφαρμόσω τη διαλειμματική άσκηση στη ρουτίνα της γυμναστικής μου;

Ο ευκολότερος τρόπος για να ξεκινήσετε με διαλειμματική άσκηση είναι να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να γυμναστείτε έντονα και να το ακολουθεί ξεκούραση ή η ενεργή ξεκούραση (ήπιες κινήσεις που επιτρέπουν στους παλμούς τη καρδιάς σας να επανέλθουν).

Χρόνοι διαλειμματικής άσκησης για να δοκιμάσετε

  • Αρχάριοι: Δοκιμάστε αυτό που οι γυμναστές αποκαλούν 1:1, ίσα χρονικά διαστήματα άσκησης και ξεκούρασης. Αυτό είναι ιδανικό για αρχάριους. Το επίπεδο έντασης της άσκησης θα πρέπει να είναι περίπου 6-7/10.
  • Παράδειγμα: 30 δευτερόλεπτα ασκήσεις δύναμης με 30 δευτερόλεπτα ξεκούρασης (και επανάληψη), και 60 δευτερόλεπτα καρδιαγγειακής άσκησης με 60 δευτερόλεπτα ξεκούρασης (και επανάληψη). Μετά από μερικές εβδομάδες αυξήστε την ένταση. Καθώς το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης βελτιώνεται, προσπαθήστε να αυξήσετε την ένταση μέχρι να καταφέρετε να γυμνάζεστε όσο πιο έντονα μπορείτε.
  • Επόμενο βήμα: Μόλις νιώσετε ότι το 1:1 είναι πολύ εύκολο πια για εσάς (νιώθετε ότι μπορείτε να ξεκινήσετε την άσκηση και πάλι πριν λήξει ο χρόνος ξεκούρασης), μπορείτε να περάσετε στο επόμενο στάδιο. Αυξήστε τη διάρκεια της άσκησης, αυξήστε την ένταση κατά τη διάρκεια της άσκησης ή μειώστε το χρόνο ανάπαυσης.
  • Περισσότερη άσκηση, λιγότερη ξεκούραση: Δοκιμάστε το 2:1 με διπλάσια χρόνο άσκησης από ότι ξεκούρασης. Για παράδειγμα, 20 δευτερόλεπτα έντονης άσκησης να ακολουθούνται από 10 δευτερόλεπτα ξεκούρασης - επαναλάβετε 5 φορές.

Διαλειμματική άσκηση και απώλεια βάρους

Συχνά με ρωτούν για τον ακριβή αριθμό θερμίδων που θα κάψουν σε κάθε άσκηση. Παρόλο που ακούγεται απλό, ο αριθμός των θερμίδων που καίει ο κάθε ένας διαφέρει από άτομο σε άτομο, καθώς βασίζεται σε διάφορες αιτίες όπως το βάρος, η ένταση της άσκησης, η διάρκεια και ο τρόπος άσκησης.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, το σώμα σας καίει θερμίδες από το αποθηκευμένο λίπος ή υδατάνθρακες για ενέργεια. Εάν η άσκησή σας ήταν έντονη μπορεί να συνεχίσετε να καίτε θερμίδες σε μεγαλύτερο ποσοστό μετά το τέλος της άσκησης (κάτι που είναι δύσκολο να εντοπιστεί) οπότε η προσωπική μου άποψη είναι να αποφεύγουμε το παιχνίδι με τα νούμερα όταν έχει να κάνει με τη γυμναστική. Παρατηρήστε τα νούμερα των θερμίδων σε ότι αφορά τη διατροφή σας ή στην καταμέτρηση των επαναλήψεων.

Συστήνω οι άνθρωποι να μην κρίνουν την άσκησή τους από το πόσες θερμίδες καίνε αλλά από το πως αισθάνονται γιατί μπορεί να είναι απογοητευτικό να διαπιστώνουν ότι σε μία ώρα άσκησης μπορεί να μην έχουν κάψει ούτε ένα φλιτζάνι καφέ. Τα πλεονεκτήματα της άσκησης ξεπερνούν το πόσες θερμίδες καίμε. Προχωρώντας και προοδεύοντας χρησιμοποιώντας μία κλιμακωτή προσέγγιση διατηρώντας παράλληλα μία θετική στάση είναι ο καλύτερος τρόπος για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα!

Με την επιμέλεια της Samantha Clayton, AFAA, ISSA. Η Samantha είναι η Διευθύντρια της Εκπαίδευσης Fitness στην Herbalife

Χρησιμοποιείτε τα προϊόντα της Herbalife ως μέρος μίας ισορροπημένης και ποικίλης διατροφής και ενός δραστήριου τρόπου ζωής. Δείτε τις συσκευασίες για οδηγίες χρήσης και μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη δόση. Κρατήστε τα προϊόντα μακριά απο παιδιά.

© Herbalife International of America, Inc.
Δεν επιτρέπεται η ολική ή μερική αναπαραγωγή της συγκεκριμένης σελίδας χωρίς προηγούμενη έγκριση. Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όλα τα εμπορικά σήματα και οι εικόνες των προϊόντων που παρουσιάζονται σε αυτή την ηλεκτρονική διεύθυνση αποτελούν ιδιοκτησία της Herbalife International Inc.

Η Herbalife έχει υπογράψει τον Κώδικα Επαγγελματικής Συμπεριφοράς του Συνδέσμου Εταιρειών Απευθείας Πωλήσεων και αποτελεί υπερήφανο Μέλος του:

  • Εμπορικο Και Βιομηχανικο Επιμελητηριο Αθηνων
  • Σύνδεσμος Εταιριών Απευθείας Πωλήσεων
  • FSE
  • IADSA
  • SELDIA
  • WFDSA
el-GR | 20/1/2019 6:59:18 μμ | NAMP2HLASPX01